Переведення, поновлення на навчання, 

надання академічної відпустки

Секретар комісії з переведення та поновлення на навчання здобувачів освіти у ДДМУ

Фахівець навчального відділу Козіна Тетяна Миколаївна

тел. (056) 766-48-44 

e-mail: nv@dmu.edu.ua

Нормативні документи 

Закон України "Про вищу освіту" 

Наказ Міністерства освіти України №245 від 15.07.1996 "Про затвердження Положення по порядок переведення, відрахування та поновлення студентів вищих закладів освіти"

Постанова КМУ №497 від 19.05.2021 "Про атестацію здобувачів ступеня фахової передвищої освіти та ступенів вищої освіти на першому (бакалаврському) та другому (магістерському) рівнях у формі єдиного державного кваліфікаційного іспиту"

Постанова КМУ №1224 від 28.10.2022 "Про затвердження Порядку переведення на навчання за державним замовленням окремих категорій здобувачів фахової передвищої, вищої освіти, які зараховані до закладів фахової передвищої, вищої освіти до 2021 року включно на місця, що фінансуються за кошти фізичних та/або юридичних осіб" 

Проєкт нової редакції Положення про порядок відрахування, переривання навчання, поновлення і переведення осіб, які навчаються у закладах вищої освіти, та надання їм академічної відпустки

Положення про порядок відрахування, переривання навчання, поновлення і переведення, надання академічної відпустки здобувачам вищої освіти у Дніпровському державному медичному університеті 

Положення про комісію з переведення та поновлення на навчання здобувачів вищої освіти у Дніпровському державному медичному університеті 


ПЕРЕВЕДЕННЯ НА НАВЧАННЯ ДО ДДМУ

Переведення здобувачів вищої освіти здійснюється в межах встановленого ліцензованого обсягу, як правило, під час канікул, на освітні програми такого самого рівня вищої освіти, а також на такий самий або попередній курс.

Переведення здобувачів вищої освіти, які навчаються за освітньою програмою однієї спеціальності, на освітню програму іншої спеціальності не допускається. 

Переведення здобувачів вищої освіти до Університету на перший курс забороняється

Переведення здобувачів вищої освіти здійснюється з огляду на вимоги до вступників (вступних випробувань) на відповідні освітні програми за певним рівнем вищої освіти, зокрема:

згідно з відповідною цій освітній програмі конкурсною пропозицією, визначеною в рік набору на неї або в один із наступних років не пізніше подання заяви на поновлення.

ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ, ЩО ПОДАЮТЬСЯ ПРЕТЕНДЕНТАМИ НА ПЕРЕВЕДЕННЯ НА НАВЧАННЯ ДО ДДМУ

ПОНОВЛЕННЯ НА НАВЧАННЯ ДО ДДМУ

Здобувачі вищої освіти, відраховані до завершення навчання за освітньою програмою відповідного рівня вищої освіти, мають право на поновлення на навчання в межах встановленого ліцензованого обсягу.

Поновлення на навчання здійснюється, як правило, під час канікул, на освітні програми такого самого ступеня, на такий самий або попередній курс (рік навчання), з якого здобувач вищої освіти був відрахований. 

Поновлення здобувачів вищої освіти до Університету на перший курс забороняється

Розгляд питання про поновлення здобувачів вищої освіти здійснюється незалежно від причини відрахування, тривалості перерви в навчанні, форми здобуття вищої освіти, джерел фінансування з урахуванням здатності претендента успішно виконувати освітню програму та навчальний план. 

Поновлення здобувачів вищої освіти здійснюється з огляду на вимоги до вступників (вступних випробувань) на відповідні освітні програми за певним рівнем вищої освіти, зокрема:

згідно з відповідною цій освітній програмі конкурсною пропозицією, визначеною в рік набору на неї або в один із наступних років не пізніше подання заяви на поновлення.

Особи, які навчалися за державним замовленням та відраховані як такі, що повторно не склали будь-який з компонентів єдиного державного кваліфікаційного іспиту, можуть бути поновленні виключно за рахунок коштів фізичних та/або юридичних осіб. 

ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ, ЩО ПОДАЮТЬСЯ ПРЕТЕНДЕНТАМИ НА ПОНОВЛЕННЯ НА НАВЧАННЯ ДО ДДМУ

ПЕРЕРИВАННЯ НАВЧАННЯ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ ТА НАДАННЯ АКАДЕМІЧНОЇ ВІДПУСТКИ

Здобувач вищої освіти має право на перерву у навчанні у зв’язку з обставинами, які унеможливлюють виконання освітньої програми. Таким особам надається академічна відпустка. 

Тривалість академічної відпустки становить один рік, за необхідності може бути продовжена ще на один рік.

Супровід оформлення академічної відпустки здійснюється в деканаті.

ПІДСТАВИ ДЛЯ НАДАННЯ АКАДЕМІЧНОЇ ВІДПУСТКИ